Thursday, May 12, 2016

Kuinoalı Akdeniz Salatası


Yaz mevsimi kapımızda. Okullar kapanıp da tatil yerlerine seyahatler başladığında pratik yemek tarifleri en çok arananlar listesine girecekler. Kuinoalı Akdeniz salatası hem hafif, hem çabucak yapabileceğiniz hem de oldukça değerli besinler içeriyor.

4 kişi için 
Malzemeler:
Dimyat Gold Kuinoa                        1 bardak (pişmemiş)
Su                                                     2 bardak
Kırmızı biber                                    1 adet
Salatalık                                            1 adet, küp, küp doğranmış
Çeri domates                                     10 adet, yarıdan kesilmiş
Kırmızı soğan                                   1 adet ufak boy, incecik kıyılmış
Siyah zeytin                                      ½ bardak
Beyaz peynir                                     ½ bardak, küp, küp doğranmış
Maydanoz                                         ½ demet, incecik doğranmış
Taze soğan                                        ½ demet, incecik doğranmış
Salata sosu:
Limon suyu                                        ¼ bardak
Tuz                                                     1 çay kaşığı

Sızma zeytinyağ                                 ½ bardak


Hazırlanışı:
Kuinoayı 2 bardak suda suyunu çekene kadar haşlayınız, bir çatal yardımıyla havalandırınız ve soğumaya bırakınız. Diğer malzemeleri hazırladıktan sonra soğumuş olan kuinoa ve salata sosunu karıştırınız. Salatanızı taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment