Saturday, May 21, 2016

Çıtır Kuinoa

Evinizde pratik ve çabuk kuinoa çıtırları hazırlayabilir ve bu çıtır, çıtır lezzetli ve değerli gevrek kuinoayı hemen hemen her şeye katarak kullanabilirsiniz. Çıtır kuinoa yapmak için size gereken sadece Dimyat Gold Kuinoa ve 30 dakika!


İstediğiniz kadar haşlanmış beyaz Dimyat Kuinoayı (ben 1 bardak kadar kullandım) bir fırın tepsisine yaydıktan sonra 180 dereye önceden ısıtmış olduğunuz fırına sürün. 10 dakikada bir bir kaşık yardımı ile alt üst ederek karıştırın ve fırında 30 dakika kadar tutun. Haşlanmış kuinoların rengi aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi açıktan bal rengine dönüşecek.

   

Bu şekilde fırında bal rengine dönüşen kuinoa aynı zamanda çıtır çıtır olmuştur. Bir kavanozda 1-2 hafta kıtırlığını ve tazeliğini muhafaza edebilir. Böylece salatalarda, sabah kahvaltılarında kahvaltılık gevrek olarak veya yulafla karıştırarak, meyvelerle eşleştirerek, smoothielere karıştırarak, yoğurt veya çorbaların üzerine serperek çok çeşitli şekillerde tüketebileceğiniz alışılagelmiş kuinoa yemeklerinden farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.

 Yoğurt Yoğurt ve meyve
 Çıtır kuinoalı meyveli yoğurt

Afiyet olsun.








No comments:

Post a Comment