Salata malzemeleri;
Pazı 1 demet, incecik doğranmış
Brüksel lahanası 300g, incecik doğranmış
Dimyat Gold kuinoa 1/2 bardak haşlanmış
Ceviz 1/2 bardak, elle kırılmış
Nar taneleri 1/2 nar
Salata sosu malzemeleri;
Limon suyu 1/2 limon
Sızma zeytinyağı 4-6 çorba kaşığı
Doğal elma sirkesi 1 çay kaşığı
Bal 1 çay kaşığı
Tuz ve biber
Hazırlanışı;
Bir mandolin kullanarak veya elde Brüksel lahanaları ve pazıyı incecik kıyınız. Salata kabına koyarak birbirleriyle karıştırınız.
Kuinoa ve cevizleri bir tavada hafif ateşte kuinoalar çıtırlaşana ve cevizler hafifçe pembeleşene kadar (10-15 dakika) çeviriniz ve soğumaya bırakınız.
Kuinoa ve ceviz soğurken salatanın sosunu hazırlayınız.
Salata sosunda yer alan tüm malzemeleri bir kasede çatalla iyice çırpınız. Salataya soğuyan kuinoa ve ceviz karışımını da kattıktan sonra sos ile karıştırınız. Nar taneleri ile süsleyerek servis yapınız.
Süper besinlerle dolu, sağlıklı süper bir yıl geçirmeniz dileklerimizle. Mutlu yıllar!
No comments:
Post a Comment